Beveiliging

Inbraakbeveiliging

Een alarmsysteem is een effectieve manier om je huis te beschermen tegen ongewenste indringers. Het werkt zowel preventief als bij een werkelijke inbraakpoging. Uit onze jaren ervaring zijn wij ervan overtuigd dat een bedraad alarmsysteem nog altijd de beste oplossing is. Toch bieden wij ook de mogelijkheid om in bepaalde gevallen over te gaan op draadloze toestellen (hybride systeem). Wij werken met alarmsystemen die verbonden zijn via het internet. Hierdoor kan je via een app meldingen (ook wel pushberichten genaamd) krijgen wanneer er alarm is. Dit geeft ook de mogelijkheid om je alarm te wapenen of ontwapenen via de app. Naast het gebruik van de app bieden wij ook mogelijkheid aan om deze alarmsystemen te verbinden met een meldkamer.

Hoe werkt het?

De centrale is het hart van het alarmsysteem.  Alle detectoren worden op deze centrale aangesloten.  Zij analyseert de signalen afkomstig van de detectoren en volgens ingestelde parameters zal zij de nodige uitgangen activeren: sirenes, verlichting, … 
Verder verzekert een oplaadbare batterij de stroom aan het geheel wanneer een spanningsonderbreking zich voordoet.  Een intern geheugen geeft de handelingen en het moment van alarm weer, met datum en tijd.  In functie van dit aantal detectoren en de indeling ervan wordt de grootte van de centrale bepaald door de beveiligingsinstallateur.

Een communicatiemodule maakt het mogelijk om de centrale te verbinden met internet. Via deze module is het dan mogelijk om te connecteren via een app. Ook een aansluiting met een meldkamer is via deze module mogelijk.

Via het klavier kan je het alarmsysteem volledig of gedeeltelijk inschakelen. Via het klavier kan je ook je code’s beheren. Het geeft ook de mogelijkheid om activiteitgeschiedenis te raadplegen.

Binnen een alarmsysteem is de elektronische detectie van indringing de basis voor de bescherming. Zonder detectie is er geen reactie mogelijk.

Naast elektronische detectie zijn magneetcontacten aan ramen en deuren een must om de beveiliging optimaal te maken. Magneetcontacten worden in de ramen of deuren ingewerkt. Dit maakt de beveiliging heel discreet.

Sinds 1 januari 2020 zijn rookmelders verplicht in elke woning. Volgens de wetgeving dient er in Vlaanderen per bouwlaag een rookmelder aanwezig te zijn. Onze rookdetectoren worden mee geïntegreerd in het alarmsysteem. Zo voldoet uw woning in één beweging ook aan de wetgeving voor rookmelders.

De buitensirene is visueel zichtbaar van buitenaf en heeft in eerste plaats al een afschrikkingseffect voor ongewenste indringers. Daarnaast word deze sirene geactiveerd bij inbraak of sabotage waardoor ongewenste indringers afgeschrikt worden. De sirene is gemaakt uit roestvrij staal, dubbelwandige behuizing en stalen binnenafwerking.

De binnensirene zorgt ervoor dat een ongewenste indringer wordt opgeschrikt door een oorverdovend lawaai, dit zorgt er hoogst waarschijnlijk voor dat deze indringer het  voor bekeken houdt en de woning verlaat. Daarbuiten is het ook uw wekker bij een eventuele brand.